Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Хтось панічно боїться цього, хтось легковажно вважає, що його це не стосується, хтось жаліє таких хворих, хтось допомагає їм у лікуванні. Світ досі лякає це загадкове слово – СНІД. Більшість досі не розуміє, що воно означає, а тому оминає згадувати його вголос та навіть в думках.

Школярі ще не розуміють, наскільки ця недуга небезпечна, і тому інколи не зважають на перестороги батьків. Саме тому необхідно знов і знов розповідати, пояснювати, попереджати, кричати, якщо це необхідно, аби наші діти розуміли, який страшний ворог мешкатиме поряд з ними у дорослому житті.

1 грудня активісти започаткували день Всесвітньої боротьби зі СНІДом. Відтоді по всьому світу в цей день відбуваються різні акції: допомога інфікованим, підтримка зневіреним, майстер-класи з безпеки статевих стосунків, благодійні базари для збору коштів, лекції…

В підтримку всіх віл-інфікованих учні нашої школи влаштували флеш-моб, виклавши символічну стрічку організації, що бореться проти ВІЛ-СНІДу.

З метою оптимізації профілактичної роботи вчителі провели інтерактивну навчальну гру для учнів 11-их класів. Учні переглянули фільми та презентації, які спонукали до усвідомлення зв’язку між цінностями людини, її поведінкою та наслідками для себе та оточуючих. Завдяки інтерактивному спілкуванню було розширено та поглиблено знання підлітків про основні шляхи зараження хворобою та заходи щодо її профілактики.

Також учнів мали змогу більше отримати інформації про ВІЛ/СНІД на постійно діючих стендах соціального педагога.

Кiлькiсть переглядiв: 86