День пам’яті жертв голодомору

Голодомор був однією із «найтемніших сторінок історії людства». «Голодомор – це страхітливий та систематичний геноцид мільйонів українців тоталітарним радянським режимом. Дітей, жінок та чоловіків морили голодом та вбивали лише за намагання говорити рідною мовою, продовжувати культурні звичаї, зберегти землю та жити в мирі»

Голодомор намагався зламати українців, але вони витримали, уперто боролися та врешті-решт здобули свою незалежність.

День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

25 листопада 2017 року, учні НВО №4 створили символічну композицію «Колосок пам’яті». І вшанували світлу пам'ять тих, хто не пережив ті страшні часи.

Класні керівники 1-11-х класів на протязі тижня провели з учнями класів бесіди щодо відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні. Кожен класний керівник самостійно підбирав матеріали щодо роз’яснення питання про страшні голодомори в історії українського народу. Матеріали , в основному використовували з Інтернету та бібліотечних джерел.

Бесіди були побудовані за певним алгоритмом: розповідь вчителя чи учнів класу про історичні події на Україні, про створення «штучного» голодомору, матеріали про голодомори, розмова про важливість праці хлібороба і хліба, вшанування пам’яті померлих та загиблих під час голодоморів, заклик до участі всіх у Всеукраїнській акції «Запалимо свічку пам’яті».

Кiлькiсть переглядiв: 73