"Два століття - одна війна"

Сьогодні у нашій школі відбулась мобільна фото виставка "Два століття - одна війна" , екскурсії для учнів 8-11 класів. Виставка становить мистецьке поєднання сучасних документальних світлин російсько-української війни та архівних матеріалів часів визвольних змагань Української Повстанської Армії і вдало передає тяглість боротьби українців за свою державність протягом останніх двох століть.

Виставка допомагає усвідомити:

  • що нинішня війна на Донбасі є частиною столітньої війни з московським агресором за незалежність України, починаючи від проголошення Української народної республіки в 1917 році.
  • що саме Українській армії ми завдячуємо свободу і мирне небо над нашими домівками, і за це віддали життя більше 3 тис українських воїнів, і в тому числі обухівчани.
  • що День захисника України, який відзначаємо 14 жовтня, стосується усіх, хто захищає або допомагає захищати Україну, незалежно від статі, бо майже 30 тис українських жінок стали учасниками цієї війни, 10% від усіх ветеранів.

Висловлюю щиру подяку:

  • ГО Молодіжний націоналістичний конгрес та БФ Вільні люди за створення цієї виставки і за те, що погодилися привезти її в Обухів.
  • управлінню освіти Обухівської міськради за сприяння в проведенні.
  • волонтерам, які безкоштовно проводять екскурсії і допомагають з логістикою.

/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/zustrch_z_vyskovimi/viber image1.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/zustrch_z_vyskovimi/viber image.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/zustrch_z_vyskovimi/66.jpg /Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/zustrch_z_vyskovimi/90.jpg /Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/zustrch_z_vyskovimi/98.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/zustrch_z_vyskovimi/viber image18.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 59