День захисника України

День захисника України – свято встановлене 14 жовтня указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві. Водночас цей день є Днем Українського козацтва, в який ми відзначаємо історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення.

Так, у НВО №4 пройшла низка заходів присвячених таким патріотичним та знаковим святам. Зокрема, були проведені конкурси такі як – конкурс плакатів «Герої минулі – герої сучасні», конкурс знавців історії українського козацтва, конкурс вітальних листівок до Дня захисника України, спортивні ігри та конкурси «Хлопці – молодці!» та змагання з стрільби «Влучний стрілець».

13 жовтня однією із знакових подій стало проведення святкової лінійки та відкриття виставок «Родинної ікони» та «Української хустки» з ініціативи творчого вчителя НВО Пацюрини Наталії Миколаївни у одному з вестибюлів школи.

Крім цього протягом тижня класними керівниками були проведені бесіди та виховні години присвячені Дню Захисника Вітчизни. Ці дні були насичені на патріотичні заходи. Вчителі історії провели уроки-диспути присвячені вшануванню учасників бойових дій на території інших держав, а під керівництвом Йосипенко Наталії Іванівни відбувся тематичний захід для учнів 1-го класу «Козацькому роду нема переводу».

У бібліотеці організована виставка книг «І понесе луна козацьке слово» та виставка літератури, що присвячена подвигам захисників Вітчизни.

Серед інших заходів варто також відзначити перегляд фільму «Гетьман Іван Мазепа» та інших відеофільмів, презентацій, читання віршів присвячених Дню захисника Вітчизни, вікторина для 3 і 4 класів «Нумо хлопці!», класні свята «Віітаємо майбутніх захисників Вітчизни».

Колектив школи та учні вітають усіх чоловіків з цим важливим та мужнім святом!

/Files/images/9_maya/IMG_6407.JPG/Files/images/9_maya/IMG_6405.JPG /Files/images/9_maya/IMG_6408.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 57